Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Térzene Stream koncertek (Youtube)
2022.06.08. - szerda 20:00
Versailles-i Barokk Zenei Központ Gyermekkara és az Orfeo Zenekar
Veszprém, Árpád-házi Szent Margit-templom
Fesztivál koncert
Jegyárak
2 900 Ft

Jegyek válthatók a Hangvilla jegypénztárában (Veszprém, Brusznyai u. 2.; +36 88 889 180), online a www.jegymester.hu oldalon, valamint koncert előtt a helyszínen.

Jegyár kedvezmények:

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezmény biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.

A műsor-, időpont-, helyszín- és a szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

Joseph Haydn öt évvel fiatalabb öccse, Michael Haydn (1737–1806) munkássága indokolatlanul kevés figyelmet  kapott, holott  igen jelentős komponista volt. Salzburgban szolgált, mint Mozart, ismerték is egymást, Wolfgang Amadeus nagyra tartotta őt, Joseph is nagy elismeréssel nyilatkozott öccse zenéjéről – liturgikus műveit még sajátjainál is többre értékelte. A Haydneum Egyházzenei Fesztivál harmadik estjén ezekből a kompozíciókból hallgathatunk meg egyet. A Missa sub titulo Sancti Leopoldi kései darab, 1805-ben keletkezett. A műsor másik száma, Giovanni Battista Pergolesi (1710–1736) Stabat Matere, amelyet a zeneszerző életének utolsó heteiben írt: a Mária fájdalmát megéneklő, páratlan szépségű tételsor a barokk zene egyik legnépszerűbb kompozíciója. A Vashegyi György által 1991-ben alapított és máig vezetett Orfeo Zenekar mellett ezen az estén a „Les Pages” („Az apródok”), a Centre de musique baroque de Versailles, a Vashegyi Györggyel és együtteseivel sok éve együttműködő Versailles-i Barokk Zenei Központ fiúkórusa lép fel, három nemzetközi hírű énekes, a szoprán Eugénie Lefèbvre és Gwendoline Blondeel, valamint a kontratenor Paulin Bündgen társaságában. A koncert karmestere, Fabien Armengaud hosszú ideje végez meghatározó munkát a CMBV keretében, s ezen belül a Les Pages produkcióiban.

 

A Haydneum – Magyar Régizenei Központ Alapítvány működését a Miniszterelnökség támogatja.

ELŐADÓK:

'Les Pages' - a Versailles-i Barokk Zenei Központ Gyermekkara
Orfeo Zenekar
Eugénie Lefèbvre - szoprán
Gwendoline Blondeel - szoprán
Paulin Bündgen - kontratenor
vezényel: Fabien Armengaud


MŰSOR:

M. Haydn: Missa sub titulo Sancti Leopoldi MH 837, 1805
Pergolesi: Stabat Mater