Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2022.06.04. - szombat 20:00
Capella Savaria és a Purcell Kórus
Szeged, Szegedi Dóm
Filharmónia Orgonabérlet - Szeged
Felnőtt bérletek Fesztivál koncert
Jegyárak
3 400 Ft

Kedvezmény:

Váltson jegyet a Filharmónia Magyarország szegedi Orgonabérlet bérlet hangversenyeire, tartsa meg jegyét és tegyen szert akár 20-50%-os kedvezményre az évadban!

Az első jegyet teljes áron tudja megvenni, azonban ha bemutatja a sorozat korábbi jegyeit, a következő hangversenyre mindig újabb 10 % kedvezményt kap a jegy árából. 

Példa:

  1. jegy teljes ár
  2. jegy 20% kedvezmény
  3. jegy 30% kedvezmény
  4. jegy 40% kedvezmény
  5.  jegy 50% kedvezmény

Diákok, nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítunk.

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett és értékesített felnőtt hangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető, koncertenként.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában (Szeged, Klauzál tér 7.; +36 62 425 260; szeged@filharmonia.hu), a Ticket Express jegyirodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon

A műsor-, időpont-, helyszín- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

Online jegyvásárlás
Jegyiroda a helyszínhez közel

A Haydneum Egyházzenei Fesztivál szegedi hangversenyének mindkét műsorszáma az Esterházy hercegi család rezidenciális zeneéletének dokumentuma. A g-moll Salve Reginát az 1761 óta a hercegi család alkalmazásában álló Joseph Haydn (1732–1809) 1770/71-ben, Eszterházán komponálta. A mű megkülönböztető jegye az orgona szólóhangszerként való használata. Haydn a darabot eredetileg négy szólóhangra fogalmazta, de a négytételes mű kórussal is előadható. Mozart tanítványa és Beethoven fiatalabb barátja, a csodagyerekként ismertté vált Johann Nepomuk Hummel (1778–1837) – akinek zongoratudása 1791-ben, Londonban Haydn elismerését is kivívta – 1804-ben került Esterházy II. Miklós herceg szolgálatába. Ugyanebben az évben írta meg a hangversenyen felhangzó Esz-dúr misét. Az est négy szólistája, Kalafszky Adriána, Thurnay Viola, Megyesi Zoltán és Borka Ákos a magyar énekestársadalom elismert képviselői, a Vashegyi György által 1990-ben alapított Purcell Kórus és az 1981-ben alakult, 1999 óta Kalló Zsolt művészeti vezetésével működő Capella Savaria a hazai historikus előadópraxis meghatározó együttesei. A világhírű amerikai karmester, Nicholas McGegan a régizenei repertoár elismert specialistája, aki a nyolcvanas évek óta rendszeresen vezényli a Capella Savariát.

A Haydneum – Magyar Régizenei Központ Alapítvány működését a Miniszterelnökség támogatja.

 

ELŐADÓK:

Capella Savaria (művészeti vezető: Kalló Zsolt)
Purcell Kórus ( művészeti vezető: Vashegyi György)
Kalafszky Adriána - szoprán
Thurnay Viola - alt
Megyesi Zoltán - tenor
Borka Ákos - basszus
vezényel: Nicholas McGegan


MŰSOR:

Haydn: g-moll Salve Regina Hob. XXIIIb:2
Hummel: Esz-dúr mise op. 80
Filharmónia Orgonabérlet - Szeged - további koncertek