Nemzeti Orgonaregiszter Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Dallamvivők Nemzetközi Ifjúsági Konferencia Koncertmisék Kamarakoncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2023.02.17.
Fekete zeneszerzők új kórusantológiája
Az antológia zenéit a London Voices vette lemezre, Shivani Rattan vezényletével és Ken Burton produceri közreműködésével.

Az Oxford University Press új kóruszenei antológiát jelentetett meg, amely kizárólag fekete zeneszerzők műveit tartalmazza, kiemelve az afrikai származású zeneszerzők hozzájárulását a kóruszenéhez. A kötet szerkesztője, Marques L. A. Garrett több évszázadot átfogó, a 16. századtól napjainkig terjedő zeneszerzők közül válogatott. A könyv célja, hogy orvosolja a fekete zenészek és zeneszerzők kóruskánonban való történelmi reprezentációjának hiányát. Az antológia olyan régi zeneszerzők műveit tartalmazza, mint Vicente Lusitano, Florence Price és Nathaniel Dett, valamint olyan élő zeneszerzőkét, mint Zanaida Robles, B. E. Boykin és Robert A. Harris. Az antológia zenéit a London Voices vette lemezre, Shivani Rattan vezényletével és Ken Burton produceri közreműködésével. A felvételek 2023. január 16. óta minden jelentős streaming platformon elérhetőek.

További érdekességek
2024.06.04.
Jön a jubileum, 40. Régi Zenei Napok
Idén immár negyvenedik alkalommal rendezi meg a Filharmónia Magyarország a Régi Zenei Napokat, amely...
Bővebben
2023.09.07.
José Cura: Idő kell, hogy az apró mag hatalmas fává fejlődjön
Exkluzív interjú a világhírű művésszel
Bővebben
2023.03.24.
Heitor Villa-Lobos stílusa
A csiripelő fafúvósok, a lírai dallamra fakadó vonósok, a telt rézfúvósok és az ütőhangszerek együtt...
Bővebben
2023.03.20.
Telemann és a Bachok
Annak ellenére, hogy Bach és Telemann vetélytársak is voltak, személyes sorsuk is összefonódott.
Bővebben